Dé specialiste in medische en cosmetische kinesitherapie in regio Laakdal

Jessy Cenens biedt behandelingen voor uiteenlopende fysieke klachten. In haar praktijk in Laakdal gebruikt ze haar handen voor medische therapie en toestellen voor moderne behandelingswijzen.

Medische therapie

Manuele therapie

Een therapie waarbij het gebruik van handen zorgt voor het loswerken van blokkades, het losmaken van gewrichten en het versterken van de spieren.

De werkwijze?

 • Gesprek tussen kinesist en clïent
 • Enkele functie- en bewegingstesten
 • Stellen van de diagnose
 • Behandeling op maat

Het doel van de behandeling is om zo snel mogelijk je dagelijkse activiteiten op een normale manier te hernemen.

Deze behandelingsvorm is geschikt voor acute en langdurige blessures, bij pijn van kop tot teen of specifiek voor mensen met een whiplash of hernia.

Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling, krijgt de vrouw te kampen met verschillende ongemakken en kwaaltjes. Met een pre- en postnatale begeleiding, helpt je kinesist om deze periode zo comfortabel mogelijk door te komen. Verschillende oefeningen rond je houding, stabiliteit, ademhaling en spierkracht, zorgen voor een verlichting van je ongemakken.

Mogelijke oefeningen:

 • Het aanpakken van lichamelijke veranderingen
 • Relaxatieoefeningen
 • Oefeningen voor je bekkenbodemspieren
 

Jouw persoonlijke zwangerschapsbegeleiding zorgt ervoor dat je lichaam tijdens deze spannende periode zo aangenaam mogelijk aanvoelt.

Elektrotherapie

Deze methode is ideaal om in te zetten bij neurologische letsels (bijvoorbeeld zenuwaandoeningen), voor pijnverlichting en ter ondersteuning van spieropbouw.  Elektrische stimulatie bevordert je doorbloeding en verstevigt je spieren. Vaak biedt de combinatie van elektrotherapie met juiste voeding en oefeningen de ideale oplossing voor jouw fysieke ongemakken.

De voordelen van elektrotherapie op een rijtje:

 • Een veilige methode
 • Geen bijwerkingen
 • Verlichting van spierschade of chronische pijnen
 

Zit je nog met vragen rond deze therapie, aarzel niet je kinesist te contacteren.

Sportmassage

Sporten is belastend voor je spieren en gewrichten. Zowel voor als na sportactiviteiten, of in periodes van inactiviteit, zijn sporters gebaat bij een juiste behandeling. Je kinesist zorgt ervoor dat je snel weer 100% fit bent.

Wat kan je kinesist doen?

 • Masseren of intapen
 • Oefeningen voor het ontlasten van je gewrichten
 • Trainen van de spieren
 

Er zijn heel wat mogelijkheden om blessures (preventief) te behandelen. Ook geeft je kinesist je het nodige advies om in de toekomst mogelijke blessures te vermijden.

Lymfedrainage

Deze term is een ander woord voor vochtafdrijving. Deze techniek is aan te raden voor het verhelpen van klachten als vochtophoping, zware benen of opgezwollen enkels. Het afdrijven van overvloedig vocht is een natuurlijke functie in het lichaam. Wanneer deze functie verstoord is, vaak omwille van stress of bij langdurig stilliggen na een operatie, zorgt een drainage voor het verwijderen van het overtollige vocht.

Waarom lymfedrainage?

 • Verlichting van je klachten
 • Volledig pijnloze techniek
 • Comfortabele verderzetting van je dagdagelijkse taken

Andullatietherapie

De combinatie van infraroodwarmte en mechanische trillingen: dat is andullatietherapie. De patiënt gaat tijdens deze behandeling een 30tal minuten liggen op een andullatiematras. Deze techniek stimuleert je lichaamscellen en creëert een ontspannen gevoel, waardoor je pijn ook verlicht.

Om de impact op je leven zo groot mogelijk te maken, is een regelmatige andullatiebehandeling aangewezen. 

Endermologie (medisch)

Bij medische endermologie – of endermotherapie – gebruik de kinesist een LPG-toestel om natuurlijke processen in de huid te stimuleren. De collageen- en elastineproductie verhoogt, wat het littekenproces bevordert.

Wat zijn de voordelen van deze techniek?

 • Drainerende en defibrillerende werking
 • Het is een pijnloze methode
 • Het werkt voor alle soorten littekens

Cosmetische therapie

Endermologie (cosmetisch)

Ben je onzeker over je lichaam, je gewicht of cellulitis? Ben je op zoek naar de ideale methode om je terug zelfzekerder te maken? Endermologie is een pijnloze methode en maakt gebruik van natuurlijke producten. De mechanische stimulatie van je lichaamscellen zorgt voor het verlies van centimeters en pakt je cellulitis aan. Deze methode is niet enkel doeltreffend, het is ook volledig risicoloos en je hebt geen last van vervelende bijwerkingen.

Bleaching

De kleur van je tanden kan zorgen voor heel wat onzekerheid. Naast hygiënische, kan een minder witte kleur ook genetische oorzaken hebben. Het bleken van je tanden is een ideale oplossing om opnieuw met een stralende glimlach door het leven te gaan.

“Bij een ski-ongeval scheurde ik de voorste kruisband van mijn knie, mijn gewrichtsbanden waren verrekt en mijn kraakbeen was beschadigd. Mijn opties? Een zware operatie of intense kinesitherapie. Ik opteerde voor het tweede en kwam na 6 weken rust bij Jessy Cenens terecht.”

“Bij later onderzoek zei mijn dokter: ‘Zoals je knie nu is, hoeft er geen operatie te volgen. Je knie zou er slechter uitkomen dan dat ze nu is.’  Even later kon ik mijn werk hervatten en mijn sport weer beoefenen zonder pijn of instabiliteit. Met dank aan Jessy!”

J.C.

Laakdal

Jessy Cenens behandelt al je klachten. Wil je weten wat jouw opties zijn?

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek in de praktijk in Laakdal of voor een huisbezoek.